المسقعة بالحمة المفرومة ,و...



علشان مالخبطش المدونة حطيت وجبات انهاردة فى  موضوع واحد
عندى 

المسقعة باللحمة  المفرومة

سلطة زبادى بالخيار 


رز ببالكارى 
والحلو
كريم بالكراميل



المسقعة بالحمة المفرومة 

المقادير 
1. 1/2كيلو بتنجان رومى 

2. 1/4 كيلو لحمة مفرومة 

3. فلفل اخضر(الكمية حسب الرغبة)وعلى الاقل 3او4 وحدات 

4. 6او 7 فصوص ثوم 

5. كيلو طماطم معصورة ومصفاة 

6. واحدة بطاطس كبيرة 

7. بصلة كبيرة 

8. التوابل (فلفل اسود وملح وبهارات وجوزة الطيب ) 

9. زيت غزير للتحمير 


الطريقة 

1. عصجى اللحمة ضعى البصلة على الناروعليها شوية فلفل اسمر حتى تشرب مائها ثم ضعى قليل من الزيت حتى تد بل ثم ضعى الثوم المدقوق عليهم حتى يحمر 

ثم توضع اللحمة المفرومة وعليها التوابل السابق ذكرها حتى يغمق لون اللحم ويتلسع 

ـثم نضع عصير الطماطم ونتركها حتى تتسبك 

2. اقلى البطا طس ثم الفلفل ثم البتنجان 

3. ضعى البطاطس والفلفل وقلبيهم فى التسبيكة بعدما تتسبك ورصى البتنجان على الوش وطلعى شوية تسبيكة فوقيهم. 

4. سبيها شويةعلى النار من فوق ثم حطيها فى الفرن علشان تاخد وش 


على فكرة ال عامل دايت ممكن يحمر البدنجان على شواية الفرن ويستغنى عن البطاطس و بالهنا والشفا

سلطة الزبادي بالخيار  رروعة فوق المسقعة

حطى من فوق شوية على المسقعة

المقادير:

علبتان زبادي

خمس حبات خبار

ملعقة ليمون

ملح

ملعقة نعناع مجفف

الطريقة:

- يقطع الخيار مكعبات صغيره ثم يضاف إليه الزبادي والملح واليمون والنعناع .

- ثم يزين بورق النعناع الطازج ثم يقدم . - 

وبالهنا والشفا 
االمقادير


3 كوب رز 
نص كوباية بسلة و معاه جزرة متقطعة
بصلة متقطعة صغير 
ملح 
معلقة صغيرة كارى 
مرقة

الطريقة
اول حاجة نغسل الرز ونصفيه
و هنحط البصلة ع النار يادوبك تدبل وبعدين نحط البسلة والجزر 
ونقلب لحد ما يتشوحوا شوية 
وبعدين نحط الرز والكارى والملح ومكعب المرقة ونقلب تقريبا خمس دقايق كده علشان الرز يشرب نكهة الكارى ويفلفل 
وبعد كده نحط ماية عادى ونسويه زى ما بنوسى الرز بتاعنا العادى وبالف هنا وشفا



طريقة  الكريم كراميل


كريم كراميل أساس الكريم كراميل هو البيض فيوضع كمية كبيرة منه و يدخل في تركيبها السكر و الحليب .


المقادير
5 حبات بيض
ثلاثة أكواب حليب
كوب حليب بودرة
نصف كوب من السكر
ماء
طريقة الطهي

تخلط جميع المقادير في الخلاط الكهربائي
يوضع الخليط في صينية ثم يوضع ماء في صينية أكبر ثم يتم وضع صينية الماء في الفرن و داخلها صينية الكريمة و يبقى على نار متوسطة إلى أن تنضج الكريمة
تبرد الكريمة في الثلاجة ثم تقدم