الجنزبيل بالبن والقرفة وعليهم سمسم

الجنزبيل بالبن والقرفة وعليهم سمسم

معلومةة مهممممة كتير

ماتغايش  الجنزبيل ولا الينسون ولا النعناع ولا  ولا


كله كشرى ماتحطهوش على النار اغلى مية الاول ولما تغلى تحطى الجنزبيل  بعد   ماتشيليها  من على النار عشان مايفقدش قيمته الغذائيةة وحطى للبن نص   كوباية او اكتر على الجنزبيل حطى بقىى شوية  سمسم عليه


يبقى هاتغلى المية وحدها وبعد ماتغلى تحطى الجنزبيل وغطيه شوية لو تعبانة وهاتخديه كاعلاج وبعدين تحطى اللبن والقرفة والسمسم

"الجنزبيل" .. كنز الكنوز .. صيدلية منزلية .. شافى كل عليل


 فوائده 
  • لتطييب نكهة الطعام.
  • طارد للغازات والرياح.
  • يدخل في تركيب أدوية توسيع الأوعية الدموية.
  • معوق وملطف للحرارة.
  • يدخل في تركيب وصفات زيادة القدرة الجنسية.
  • يدخل في علاج آلام الحيض.
  • يقوى المعدة ويبعث الهضم.
  • ويتغرغر به.
  • ويقوي الأعصاب.
  • يقوى الجهاز المناعي بالجسم لتنشيطه الغدد اي انه مضاد حيوي طبيعي.
  • يقوي الهرمونات والدم.
  • يفتح السدد ويطرد البلغم إذا مضغ مع المستكة.
  • منشط لوظائف الأعضاء مسخن مطهر مقوي.
  • ويجلو الرطوبة عن الرأس والحلق.
  • جيد لظلمة البصر كحلا وشربا.
  • ينفع من سموم الهوام.
  • وينفع من الهرم / الشيخوخة.
  • ينفع الكلي والمثانة والمعدة الباردة.
  • ويدر البول.
  • جيد للحمّى التي فيها برد.

واكثر من دول  بكتير
المصدر: موقع طريق الصحة | معاً من أجل صحة أفضل http://sehaway.blogspot.com/2012/01/blog-post_20.html#ixzz2CbgWv37e