شيش طاووق 2013 , طريقة تحضير شيش طاووق 2013


2013, تحضير, شيش, طاووق, طريقة

شيش طاووق 2013 طريقة تحضير شيش طاووق 2013


طاووق 2013 طريقة تحضير طاووق



المقادير 

نصف كيلو افخاد دجاج مخلى ومقطع مربعات وممكن صدور
بصلة كبيرة مقطعة مربعات
حبيتين فلفل الوان اخضر واصفر مقطعين مربعات
حبيتين طماطم مربعات لازم تكون جامدة
4معالق مستردة
معلقة ملح وفلفل وبهارات
عصير ليمونة كبيرة
4معالق خل ابيض
علبة زبادى
معلقة زعتر ناشف
بصلة كبيرة مبشورة ناعم جدا و3 فصوص ثوم مفرى ناعم


الطريقة 


نخلط البصل المبشور والثوم والملح والفلفل الاسود والمستردة والزبادى والبهارات والليمون والخل والزعتر مع بعض ونضيف معاهم قطع الفراخ ونوزعهم داخل بعض كويس وندخلها الثلاجة ليلة كاملة وبعد كدة نكون ناقعين الاسياخ الخشب فى مياة لمدة ساعة عشان ماتتحرقش ونسبت قطع من الفراخ وبعديها قطع فلفل ملون وبصل وطماطم ونكمل بنفس الطريقة وهكذا الى نفاذ الكمية ونسخن الشواية جامد جدا ونضع الاسياخ عليها ونقلبها مابين الوقت والاخر الى ان تنضج وتقدم ساخنة مع فينو وطحينة وبالهنا ،،،