طريق عمل كوسة بالبشاميل للشيف شربينى
2 وقت القراءة
الطريقة:
طريق عمل كوسة بالبشاميل للشيف شربينى
نغسل الكوسه ونزيل القشرة بالسكين ثم نقطعها علي هيئه دوائر
في طاسه نضع الزبده مع فص ثوم وبصله مفرومه ثم نضع الاعشاب المفضله لدينا مع 2 مكعب مرق ونشوحهم قليلا
ثم نضيف لها شرائح الكوسه لتشوح معهم ثم نضيف لها النعناع الجاف والملح
نعد البشاميل بالطريقه المعتادة
في صينيه بيركس نضع الكوسه ثم الباشميل
وعلي الوجه نضع الجبنه المبشوره
وتدخل صينية كوسة بالبشاميل الفرن حتى تاخد اللون الذهبي
وتقدم كوسة بالبشاميل للشيف شربينى
وكمان حطيلها جبنة رومى لما تحطى الباشميل فى الصينية جميلة حطى طبقة وهى هاتسيح فى الفرن اسمعى كلامى
طريقة عمل الكوسه بالبشاميل على طريقة الشيف شربيني برنامج سفرةدايمة من قناة الحياة2طريقة عمل الكوسه بالبشاميل على طريقة الشيف شربيني برنامج سفرةدايمة من قناة الحياة2
الكوسه بالبشاميل
المقادير
كيلو كوسه مقشره و مقطعه حلقات مدوره
بصله مفرومه ناعم + 4 فصوص توم مفرومين
زعتر ناشف + نعناع ناشف+أي أعشاب أخرى تحبينها
2 مكعب ماجي
جبن موتزاريلا
بالنسبه للبشاميل :1 مكعب ماجي +3 ملاعق دقيق+3 ملاعق زبده +3 كوب لبن.
الطريقه
نضع زبده+زيت في الطاسه تم نشوح البصل و التوم لحد ما يصفروا خالص
ثم نضع 2مكعب ماجي و الزعتر و النعناع و أي أعشاب أخرى تفضلينها
ثم نضع حلقات الكوسه و تترك على النار لحد ما تبقى سوتيه كده و دبلت , المهم ماتقلبهاش كتير عشان ماتجبش ميتها.
قرب السواء نضع الملح و الفلفل.
البشاميل:نضع الزبده على النار و معاها مكعب الماجي لحد ما يسيح ثم نضع الدقيق و يقلب سريعا سريعا عشان مايكلكعش بمضرب البيض اليدوي
ثم نضع اللبن تدريجيا و نقلب برضه كويس و بعد ما نحط كل اللبن نسيبه على النار لحد ما يعمل البشاميل السمك اللي إنتي عوزاه و كل ما تقلبيه أكتر كل ما يكون سميك أكتر. ثم نضع الملح و الفلفل.
بس المهم هنا في الوصفه دي البشاميل يكون خفيف شويه عشان الكوسه تتشرب منه
ثم نرص كل الكوسه في صينيه و من فوقها كل البشاميل و على الوش نرش جبنه موتزاريلا.
ثم نضع الصينيه في الفرن تقريبا مدة ساعه إلا ربع على درجة حراره 190 أو 200.
و بالهنا و الشفا
الكوسه بالبشاميل
المقادير
كيلو كوسه مقشره و مقطعه حلقات مدوره
بصله مفرومه ناعم + 4 فصوص توم مفرومين
زعتر ناشف + نعناع ناشف+أي أعشاب أخرى تحبينها
2 مكعب ماجي
جبن موتزاريلا
بالنسبه للبشاميل :1 مكعب ماجي +3 ملاعق دقيق+3 ملاعق زبده +3 كوب لبن.
الطريقه
نضع زبده+زيت في الطاسه تم نشوح البصل و التوم لحد ما يصفروا خالص
ثم نضع 2مكعب ماجي و الزعتر و النعناع و أي أعشاب أخرى تفضلينها
ثم نضع حلقات الكوسه و تترك على النار لحد ما تبقى سوتيه كده و دبلت , المهم ماتقلبهاش كتير عشان ماتجبش ميتها.
قرب السواء نضع الملح و الفلفل.
البشاميل:نضع الزبده على النار و معاها مكعب الماجي لحد ما يسيح ثم نضع الدقيق و يقلب سريعا سريعا عشان مايكلكعش بمضرب البيض اليدوي
ثم نضع اللبن تدريجيا و نقلب برضه كويس و بعد ما نحط كل اللبن نسيبه على النار لحد ما يعمل البشاميل السمك اللي إنتي عوزاه و كل ما تقلبيه أكتر كل ما يكون سميك أكتر. ثم نضع الملح و الفلفل.
بس المهم هنا في الوصفه دي البشاميل يكون خفيف شويه عشان الكوسه تتشرب منه
ثم نرص كل الكوسه في صينيه و من فوقها كل البشاميل و على الوش نرش جبنه موتزاريلا.
ثم نضع الصينيه في الفرن تقريبا مدة ساعه إلا ربع على درجة حراره 190 أو 200.
و بالهنا و الشفا