طرق لعمل الكريب فى المنزل
2 وقت القراءة

جيبت
طرقتين لعمل الكريب
الطريقة الاولى
المقادير
- كوب لبن
- كوب دقيق
- بيضة
- ربع معلقة ملح .. ولو الكريب حلو يبقى سكر
- شوية زيت
طريقة التحضير :
- اول حاجة تنخلوا الدقيق والملح فى طبق كبير للعجن
- ضعى البيضة وشوية لبن وقلبى شوية بعصا خشبية أفضل
- ضعى شوية لبن كمان وقلبى لغاية ما تبقى عجينة ناعمة
- ضعى الزيت وبقيت اللبن وقلبى كمان لحد ما تبقى ناعمة
- بعد كدة تسيبوا العجينة لمدة ساعة فى الهوا
- بعد كدة هتجيبوا سنية تيفال و تحطوا فيها شوية زيت
- وتحطوا العجينة بالمقاس اللى انت هتاكلوا
- تستنى لحد ما يتحمر القعر قليلا
هنقول مثلا انكم هتعملوه سوسيس
- بعد ما تضعوا العجينة واتعملت هتحط شوية جبنة رومى عليها لو مابتحبوش بلاش
- بعد كدة هتحط السوسيس أو اى اكل انت عاوزة
- بعد كدة هتحط المايونيز وبعدية الكاتشب على طريقة التوزيع
- وتسيبوا على النار لحد ما يستوى بعد كدة تلف العجينة او الساندوتش
طبعا هتقولوا ازاى
- العجينة فى الاول مفرودة وهتحط عليها الاكل كله اوكى .. بعد كدة اتنيها نصين واتنيها كمان لتبقى على شكل ربع .
- ممكن تحطها شوية فى الفرن عشان تمسك كويس لو حبيت
واليكم بعض الصور لاجمل كربات:
الطريقة التانية حبايبى سهلة جدا
الكمية تكفي:
خمس افراد
وقت التحضير:
15 دقائق
وقت الطهي:
3 دقائق
المقادير:
- -250 جم دقيق
- -4 بيضات
- - نصف لتر لبن
- - ملح
- - 50 جم زبد
- انخلي الدقيق في إناء كبير ثم أضيفي له المكونات الجافة وامزجيهم جيد
- اً واصنعي ثقب في المنتصف ، واكسري الأربع بيضات وأخفقي البيض مع الملح جيداً
- - ثم ضيفي الدقيق لخليط البيض بالتدريج واخلطي جيداً
- وضيفي كمية اللبن بالتدريج للخليط السابق من الدقيق والبيض
- اعجني المزيج جيداً حتى يصبح متجانساً ثم أذيبي الزبد وأضيفيه
- اخفقي جيداً حتى تحصلي على عجين قوامه خفيف نوعا ما ، واتركيه قليلاً
الطبخ:
- ادهني سطح المقلاة حتي لا يلتصق بها الطعام وتكون صغيرة الحجم بقليل من الزبد ثم سخنيها جيداً على درجة حرارة متوسطة ،
- اسكبي كمية من العجين علي سطح المقلاة واقليه لمدة 3 دقائق
- حتى يتماسك العجين تصبح فطيرة ذهبية اللون واقلبيها على الناحية الأخرى.
احنا بنحشيه كوكى وجبنة رومى وطماطم وخص زى ماتحبى وعلى فكرة فى عجينة بتتباع لو حابة تجبيها
Read more: http://www.analoza.com/vb/t8769.html#ixzz2CROaxSck