طرق لعمل الكاتشب فى المنزل

حايبالكم طريقتين لعمل الكاتشب


 طريقة عمل الكاتشب سهلة جدا
طريقة عمل الكاتشب زى كاتشب ماكدونلز الطريقة هنحضر نصف كوب صلصة طماطم جاهزة وكوب ماء وحوالى 4 ملاعق سكر كبار من بتوع الاكل العادى و3 ملاعق خل ونشا من ملعقتين الى ثلاث ملاعق نصف ملعقة بهار يقلب الخل على الطماطم مع الماء والسكر والبهار ويتركم على النار ويقلب النشا مع ربع كوب ماء وبعد غليان الصلصة مع الخليط يضاف النشا بالتدريج لغاية ما يصير قوامة مثل المهلبية ولكن موش ثقيلة مهلبية خفيفة ويترك حتى يبرد ويقلب ويوضع فى زجاجة الكاتشب ويوضع فى الثلاجة ويقدم مع المشويات والبطاطس
ملحوظة __________ممكن اننا مانحتجشى كل النشا علشان كدة انا قلت نضعة بالتدريج لغاية ما يعطينا القوام المطلوب وبالهنا والشفا



دى بقى من فتكات الطريقة التانية 

  • 2 ملقعة صغيره كسبره جافه
  • 2 ملعقه صغيره زعتر جاف
  • 2 ملعقه صغيره قرنفل
  • بصله مفرومه
  • جنزبيل طازج حبه واحده
  • فلفل احمر حار(حسب الرغبه ويمكن الاستغناء عنه)
  • 4 فصوص ثوم كبيره
  • فلفل اسود مطحون
  • باقه ريحان خضراء صغيره
  • لتر صلصه طماطم
  • كيلو طماطم مقطعه
  • 200 جرام سكر(2/1 كوب)
  • كوب خل
الطريقه
اطحني الكسبره+الزعتر+القرنفل
صفري البصله في الزيت
ضعي عليها الكسبره والزعتروالقرنفل
ثم ضعي الجنزبيل
ثم الثوم ونقلب ونتركه علي النار 3 دقائق
ثم ضعي الفلفل الاسود والطماطم و الصلصه
والريحان والسكر و الخل
ثم يقلب ويترك علي النار لمده من 2/1 ساعه الي 40 دقيقه
ثم نطفء عليه ونضربه في الخلاط
ونصفيه بمصفاه سلك ونضعه في زجاجات معقمه
طريقه التعقيم
توضع الزجاجات في ماء مغلي بدون غطاء
او توضع بالفرن بدون غطاء ايضا
لمده دقائق قليله 
ويوضع بها الكاتشب وهي ساخنه
وبالف هنا وشفا 
فتكات