طريقه عمل اللانشون بدون لحم ..وطريقه لعمل اللانشون باللحم أو الدجاج



طريقه عمل اللانشون بدون لحم ..وطريقه لعمل اللانشون باللحم أو الدجاج
----------------------------------------------


أولا : طريقه عمل اللانشون بدون لحم







المقادير



3 بيضات

3\4 كوب دقيق

3\4 كوب زيت

3\4 كوب لبن

3 فصوص حبهان( داخل الحبهان بذور صغيرة دى اللى حنستعملها)

1 بنجر - ملعقه سماق

1\2 معلقة صغيرة كارى

1\2 معلقة ملح(حسب الحاجه)

3 قطع جبن مثلثات (نستو)

3 فصوص ثوم -قليل من الفلفل الاسود المطحون

ملعقه بابريكا (فلفل أرناؤط)

فلفل اسود حصى

14cccvvvbb

الطريقة


*يوضع الزيت مع اللبن ومع البيض فى الخلاط ونضربهم وبعد ذلك نضع باقى

المقادير ما عدا الدقيق يوضع اخر حاجة وتدريجيا



*ثم نحضرحله فيها ماء ونضعها على النار حتى يغلى الماء .

* نصب الخليط فى اكياس نايلون ونقفلها جيدا بعد وضع الفلفل الاسود حصى ونلف

الاكياس فى ورق فويل (رولز) .

*ونتركها على النار حوالى 1\2 ساعة حتى تنضج تقلب حتى تنضج من الجانب

الاخر ...نخرجها ونضعا لتبرد فى الثلاجه .




*تقطع وتقدم بالهنا والشفا



14cccvvvbb




14cccvvvbb 14cccvvvbb 14cccvvvbb



ثانيا طريقه عمل اللانشون باللحم أو الدجاج
:67--0:




14cccvvvbb

المقادير

فراخ بدون عظم او اللحم الاحمر

كوب خبز مطحون بقسماط

بيضه واحده - بهارات - فلفل اسود مطحون

ملح - كمون - بابريكا وسماق علشان اللون

زيتون اسود او فلفل اخضر - كارى

فلفل اسود حب

14cccvvvbb

الطريقه

*نضرب المقادير بخلاط اللحمه حتي ينعموا مع بعض



* ثم نلفهم بأكياس بلاستيك ونضغط على الطرفين حتي نتخلص من اي هواء بالداخل

*ثم فى ورق المونيوم (فويل)



14cccvvvbb

*نضع الرول فى حلة على النار فيها ماء يغلى وورق لورا وملح وفلفل اسود وخل

ونتركه ساعه على نار هاديه




14cccvvvbb

*ويوضع فى الثلاجه عندما يبرد حوالى ساعه حتي يتماسك ويبرد نهائيا

*ويقدم مع خضروات اوفى ساندويتشات





وبالهنا والشفا