
طريقه عمل اللانشون بدون لحم ..وطريقه لعمل اللانشون باللحم أو الدجاج
----------------------------------------------
أولا : طريقه عمل اللانشون بدون لحم

المقادير

3 بيضات
3\4 كوب دقيق
3\4 كوب زيت
3\4 كوب لبن
3 فصوص حبهان( داخل الحبهان بذور صغيرة دى اللى حنستعملها)
1 بنجر - ملعقه سماق
1\2 معلقة صغيرة كارى
1\2 معلقة ملح(حسب الحاجه)
3 قطع جبن مثلثات (نستو)
3 فصوص ثوم -قليل من الفلفل الاسود المطحون
ملعقه بابريكا (فلفل أرناؤط)
فلفل اسود حصى

الطريقة
*يوضع الزيت مع اللبن ومع البيض فى الخلاط ونضربهم وبعد ذلك نضع باقى
المقادير ما عدا الدقيق يوضع اخر حاجة وتدريجيا

*ثم نحضرحله فيها ماء ونضعها على النار حتى يغلى الماء .
* نصب الخليط فى اكياس نايلون ونقفلها جيدا بعد وضع الفلفل الاسود حصى ونلف
الاكياس فى ورق فويل (رولز) .
*ونتركها على النار حوالى 1\2 ساعة حتى تنضج تقلب حتى تنضج من الجانب
الاخر ...نخرجها ونضعا لتبرد فى الثلاجه .

*تقطع وتقدم بالهنا والشفا




ثانيا طريقه عمل اللانشون باللحم أو الدجاج
:67--0:


المقادير
فراخ بدون عظم او اللحم الاحمر
كوب خبز مطحون بقسماط
بيضه واحده - بهارات - فلفل اسود مطحون
ملح - كمون - بابريكا وسماق علشان اللون
زيتون اسود او فلفل اخضر - كارى
فلفل اسود حب

الطريقه
*نضرب المقادير بخلاط اللحمه حتي ينعموا مع بعض

* ثم نلفهم بأكياس بلاستيك ونضغط على الطرفين حتي نتخلص من اي هواء بالداخل
*ثم فى ورق المونيوم (فويل)


*نضع الرول فى حلة على النار فيها ماء يغلى وورق لورا وملح وفلفل اسود وخل
ونتركه ساعه على نار هاديه


*ويوضع فى الثلاجه عندما يبرد حوالى ساعه حتي يتماسك ويبرد نهائيا
*ويقدم مع خضروات اوفى ساندويتشات

وبالهنا والشفا